www.travelhouse.no

Telefon 22121204

Fax 22121205

mail@travelhouse.no


iconhjem
iconom oss
iconflytilbud
iconspesialtilbud
iconlangtidsferie
iconbrasil
iconegypt
iconfilippinene
iconindia
iconindonesia
iconkambodsja
iconmalaysia
iconmaldivene
iconmauritius
iconseychellene
iconsri lanka
icons&oslashr-afrika
icontanzania
iconthailand
iconvietnam

 

Vietnam

Trykk her for billedgalleri fra Vietnam

Trykk her for prisliste


  
 
 

 
Flyturen fra Norge er fra 16-25 timer til Saigon/ Hanoi avhengig av flyselskap og ventetid på flyplasser. Vietnam er omtrent like stort som Norge i utstrekning, 326.797 kvadrat km,med naermere 80 mill.
Landet strekker seg over 1600 km langs østkysten av den Indo kinesiske halvøy. Vietnam har en kystlinje på 3451 km, og mot vest en landegrense mot Laos, China og Cambodia.

Historie

Historien om Vietnam går tilbake mange tusen år, Vietnam ble kalt for Van Lang og ble formet for 4000 år siden av Hung Kongene, men det er funnet tegn som viser primitiv kultur tilbake til år 7.000 f.k.

Vietnam hadde tidlig handelsforbindelse med China, Indonesia, Persia, India og det Romerske rike.De første europeerne som besøkte Vietnam, var Portugisere og kom til Danang i 1516.

Landet har vært gjennom en rekke kriger, og har vært styrt av Kina i 1000 år og Frankrike i nærmere 100 år. Etter den siste krigens slutt i 1975, og den offisielle sammenslåingen i 1976, var landet stengt for turister som følge et strengt sosialistisk styresett. I 1986 begynte landet og åpne seg, og i dag er det få innskrenkinger for turister.

Tips/ Pruting :

Denne praksisen er utbredt. Ved ankomst til hotellene er det vanlig å tipse 1 US $ eller 10.000 Dong for å få bæret koffertene opp på rommet, det samme ved utsjekking. På restauranter har man stort sett lagt til "sales & service charge", på sluttsummen. Det forventes allikevel at man runder opp, eller legger til ca. 10% til serverings personalet.
Det samme i drosjer som benytter taksameter, hvis pris ikke er avtalt på forhånd. Benyttes sykkel drosjer, bør pris avtales på forhånd. På matvarer, frukt og varer i supermarkeder kan en ikke prute. Ellers er det normalt å prute på prisene.